Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΜΠΟΞΑΣ




Υλικά

1 αρνίσια συκωταριά
225 γραμ. βούτυρο γάλακτος
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
80 γραμ. ρύζι
4 αβγά, χτυπημένα
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλη μπόλια αρνιού
1 κρόκος αβγού
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεματάμε τη συκωταριά για λίγα λεπτά σε καυτό νερό, τη σουρώνουμε και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον άνηθο και το μάραθο και τη συκωταριά και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα αβγά και τη μισή ποσότητα από το τυρί. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (Νο 30), απλώνουμε τη μπόλια, ρίχνουμε επάνω της το μείγμα της συκωταριάς και κλείνουμε, διπλώνοντας από πάνω την μπόλια και δίνοντας της το σχήμα ενός καρβελιού.

Αλείφουμε την επιφάνεια της μπόλιας με τον κρόκο του αυγού, την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε τον μποξά σε προθερμασμένο στους 170ο, φούρνο για 40-45 λεπτά.

Σημ. Μπορούμε αντί για έναν μποξά, να φτιάξουμε κι ατομικά μποξαδάκια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου