Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΙΤΑΜΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ



Υλικά

700 γραμμάρια κρίταμα, καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
χυμός και ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
αλάτι (κατά προτίμηση ανθό αλατιού)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αυγοτάραχο καπνιστό σε λεπτές φέτες και σε τρίμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρίταμα για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια αφού σουρώσουμε τα κρίταμα τα «βαπτίζουμε» σε παγωμένο νερό που έχουμε ρίξει παγάκια για να διατηρήσουν το πράσινο σκούρο τους χρώμα.
Σε ένα σέηκερ κτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το αλάτι το πιπέρι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα κρίταμα.
Πασπαλίζουμε με το τρίμα από το καπνιστό αυγοτάραχο και σερβίρουμε προσθέτοντας μερικές φέτες ψιλοκομμένο αυγοτάραχο από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου