Υλικά
½
κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
3
κουτ. σούπας μέλι
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα
και χυμό από 1 λάιμ
2
κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
γαρίφαλο
μπαχάρι
κανέλα
γλυκάνισο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το
μαϊντανό και το μείγμα των μπαχαρικών.
Αλατοπιπερώνουμε
τις γαρίδες και τις βουτάμε στην σάλτσα.
Σε
ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά
από κάθε πλευρά και στη συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ,
στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
Σερβίρουμε
με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου