Υλικά
¾
κιλού συκώτι μοσχαρίσιο
1
½ φλιτζάνι ξύδι
3-4
κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
3-4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2
κουτ. σούπας μέλι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
το συκώτι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Το κόβουμε σε
λεπτά και μέτρια κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για λίγο να
πιάσει το αλάτι.
Σε
ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το συκώτι καλά και
από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε
στο τηγάνι το κλωναράκια δεντρολίβανου και σβήνουμε με το ξύδι. Λίγο πριν
εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και το μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε
με πουρέ πατάτας η ρύζι μπασμάτι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου