Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ



Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
10 τετράγωνα κομμάτια φέτα 7x7x1 εκ. περίπου
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σούπας πετιμέζι (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ξύδι
1/2 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας
4 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα κρούστας στη μέση και βάζουμε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετούμε τη φέτα και διπλώνουμε τα φύλλα σαν φάκελο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το ξύδι και δύο κουταλιές νερό, τα βράζουμε και τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν λίγο και στο τέλος ρίχνουμε το απόσταγμα βανίλιας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα φακελάκια με τη φέτα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και στη συνέχεια τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου