Υλικά
1
½ κιλό μοσχάρι νουά
2
σκελίδες σκόρδο, σε μικρά κομματάκια
5
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
κρεμμύδι σε φέτες
¼
κιλού μανιτάρια (προαιρετικά)
1
κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, τριμμένο
½
φλιτζάνι λευκό κρασί
χυμό
από 1 ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τρυπάμε
το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα μέρη και βάζουμε μέσα τα κομματάκια
του σκόρδου.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε
πολύ καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια
(προαιρετικά) το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
για 3-4 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε
με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου,
γυρίζοντας συχνά το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.
Προς
το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αφού βράσει το
κρέας, το τοποθετούμε σε μια σανίδα κοπής και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εάν η
σάλτσα είναι αραιή επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά για 4-5 λεπτά η έως ότου
να δέσει καλά.
Σερβίρουμε
με ρύζι πιλάφι η πουρέ πατάτας, με τη σάλτσα από πάνω και τα μανιτάρια στο
πλάι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου