Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ


Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½  κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
3-4 κλωστές σαφράν
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού ξερό κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
8-10 ελιές

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κουρκουμά, το σαφράν, το μαϊντανό, το μπαχάρι, το κόλιανδρο, το πιπέρι τη φλούδα λεμονιού, 2 κουταλιές  ελαιόλαδο  και τα ανακατεύουμε.
Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα ρίχνουμε στη μαρινάρα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα σε μια κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάρα. Το αφήνουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί για περίπου για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να το καλύψουμε και προσθέτουμε και τις ελιές. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά και να μείνει με τη σάλτσα του.
Συνοδεύουμε με κουσκούς, η ρύζι, η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου