Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ



Υλικά

για τη ζύμη
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό

για τη γέμιση
1 κουτ. σούπας βούτυρο
8 φέτες μπέικον
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια ένταμ
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
4 αυγά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
αλάτι &πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη και η οποία δεν κολλάει στα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί. Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια. Την τρυπάμε παντού με το πιρούνι και την μισοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί.
Απλώνουμε το μπέικον και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυριά. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στην τάρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου