Υλικά
1-2
κουταλιές ελαιόλαδο
2
κρεμμύδια, σε ροδέλες
1-2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2-3
ντομάτες, ψιλοκομμένες
1
κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1
πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
1
κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
3
φλιτζάνια ρύζι αναποφλοίωτο
3-4
φύλλα δάφνης
3
κουτ. σούπας θυμάρι
χυμό
από ½ λεμόνι
1
κουτ. σούπας κύμινο
1
κουτ. γλυκού κουρκουμά
1
κουτ. γλυκού μπούκοβο
6
φλιτζάνια νερό
1
κουτ. γλυκού αλάτι
½
κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα
κρεμμύδια και το σκόρδο μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, τη δάφνη και ανακατεύουμε
για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το λεμόνι και όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε
το νερό, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και ύστερα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα
πυρέξ.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου