Αυτή
τη τάρτα οι Ιταλοί την ονομάζουν Crostata dolce di ricotta
Υλικά
για
τη ζύμη
200
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100
γραμμάρια βούτυρο
25
γραμμάρια νερό
1
κρόκο αυγού
½
κουτ. γλυκού αλάτι
2
κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
ζάχαρη
άχνη για γαρνίρισμα
για
τη κρέμα τυριού
350
γραμμάρια Ρικόττα
80
γραμμάρια ζάχαρη
3
αυγά κτυπημένα
1
κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
50
γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε
όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την
ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον
30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας
(διαμέτρου 24 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με
δύο ώρες.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί και τη ζάχαρη, τα αυγά, τα ρίχνουμε και όλα τα
υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και απλώνουμε την γέμιση στην επιφάνειά του
φύλλου της τάρτας.
Ψήνουμε
την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Την
αφήνουμε να κρυώσει και τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου