Υλικά
600
γραμμάρια σπόρια από ρόδια (4-5 μέτρια ρόδια)
400
γραμμάρια ζάχαρη
2 κουτ. σούπας νερό
1
βανίλια
1
ξυλάκι κανέλας
χυμό
από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα ρόδια, βάζουμε τα σπόρια σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, τη
βανίλια, το ξυλάκι κανέλας και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 40-45 λεπτά,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσέχουμε στην αρχή να μην μας κολλήσουν.
Στη
συνέχεια τα αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι που από κάτω
έχουμε τοποθετήσει ένα μπολ.
Με
ένα κουτάλι πιέζουμε τα ρόδια για να πάρουμε το χυμό και το ζουμί τους και να
μείνουν στο σουρωτήρι μόνο τα κουκούτσια.
Μεταφέρουμε
το μείγμα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει και λίγο πριν
το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μεταφέρουμε
τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο την αφήνουμε να κρυώσει, το κλείνουμε με το
καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου