Υλικά
1
κιλό χταπόδι
200
γραμμάρια λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
4
σκελίδες σκόρδο, στο τρίφτη
½
ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3
κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1
φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη
1
ξυλάκι κανέλας
4-5
κόκκους μπαχάρι
2
φύλλα δάφνης
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα το χταπόδι με το κρασί, το ξυλάκι κανέλας, το μπαχάρι και τα
φύλλα δάφνης και το βράζουμε για 40-50 λεπτά η μέχρι να μαλακώσει.
Το
βγάζουμε από τη κατσαρόλα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά
κομμάτια η σε λεπτές φέτες.
Σε
ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες – αφού
πρώτα τις έχουμε βάλει σε ένα μπολ με νερό, προσθέτουμε το χταπόδι, αλάτι και
πιπέρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
Το
βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζοντας το με μαϊντανό
ψιλοκομμένο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου