Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ



Υλικά  

1 κιλό χταπόδι
200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, στο τρίφτη
½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι με το κρασί, το ξυλάκι κανέλας, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης και το βράζουμε για 40-50 λεπτά η μέχρι να μαλακώσει.
Το βγάζουμε από τη κατσαρόλα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια η σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες – αφού πρώτα τις έχουμε βάλει σε ένα μπολ με νερό, προσθέτουμε το χταπόδι, αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζοντας το με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου