Υλικά
για
την ζύμη
200
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100
γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100
γραμμάρια βούτυρο παγωμένο
2
αυγά
¼
κουτ. γλυκού αλάτι
2
κουτ. σούπας γάλα
για
τη γέμιση
300
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200
γραμμάρια ανθότυρο
200
γραμμάρια μυζήθρα
100
γραμμάρια τυρί κρέμα
½
φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½
κιλό σύκα φρέσκα
½
φλιτζάνι μέλι
4-5
φρέσκα σύκα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη
ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα η ένα ταψάκι (25-26 εκ. διάμετρο) και στρώνουμε
τη ζύμη μας. Ψήνουμε την ζύμη της τάρτας στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30
λεπτά περίπου. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε
τα τυριά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη κρέμα
γάλακτος και τη ζάχαρη και κτυπάμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε
την κρέμα των τυριών πάνω στη ψημένη ζύμη της τάρτας.
Βάζουμε
στο μίξερ τα φρέσκα σύκα αφού τα έχουμε καθαρίσει τα πολτοποιούμε ελαφρά,
ρίχνουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε.
Απλώνουμε
το μείγμα με τα σύκα στην επιφάνεια της κρέμας και γαρνίρουμε με φέτες από
ολόκληρα σύκα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να δέσει η
κρέμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου