Υλικά
½
κιλό ρεβίθια
1
κρεμμύδι κομμένο στη μέση
6
φλιτζάνια νερό
1
κουτ. σούπας σόδα
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας φρέσκο σάψιχο η ματζουράνα, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε
μια λεκάνη με νερό βάζουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 12
ώρες. Τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά,
τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό.
Τα
αφήνουμε να πάρουν βράση, τα ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε το
κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί μαζί με το
κρεμμύδι και το ζουμί τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και
το σάψιχο, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, η μέχρι να αποκτήσουν κρούστα.
Κατά
τη διάρκεια του ψησίματος δεν χρειάζεται να τα ανακατέψουμε, απλά μόνο χρειάζεται,
να παρακολουθούμε το φαγητό να μη μείνει χωρίς υγρά και στεγνώσει.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου