Υλικά
300
γραμμάρια ζάχαρη
700
γραμμάρια βατόμουρα
1
τεμάχιο μήλο
ξύσμα
και χυμό από 1 πορτοκάλι
3
ασπράδια αυγού
ζάχαρη
άχνη
ζάχαρη
για πασπάλισμα
βούτυρο
για να αλείψετε τις φόρμες.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 200C.
Αλείφετε
με αρκετό βούτυρο 6 ατομικά φορμάκια για σουφλέ χωρητικότητας 150 ml, και τα
πασπαλίζετε με ψιλή ζάχαρη.
Τοποθετούμε
μια λαμαρίνα στον φούρνο να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά.
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα τα βατόμουρα και τα κύβους μήλου, μαζί με το ξύσμα και το χυμό
από ένα πορτοκάλι, για 10 λεπτά περίπου.
Σουρώνετε
το μείγμα στο τέλος σε ένα μπολ, προσθέτοντας την μισή ζάχαρη μέσα,
ανακατεύοντας ομοιόμορφα με ένα σύρμα, και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε
μια κουταλιά από το μείγμα μέσα σε κάθε φορμάκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα και
ετοιμάζουμε την επόμενη διαδικασία.
Χτυπάμε
σε ένα μπολ, τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,
ώσπου να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα.
Αναμειγνύουμε
την μαρέγκα με το υπόλοιπο πουρέ φρούτων και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα
ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αμέσως τα μοιράζουμε στα φορμάκια.
Ισιώνουμε
την επιφάνεια και τα τοποθετούμε αμέσως στον φούρνο για 10-15 λεπτά ώσπου να
φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Μόλις
ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα
σερβίρουμε αμέσως.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου