Υλικά
1
φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
1
φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3
αυγά
250
γραμμάρια γιαούρτι
½
κουτ. γλυκού αλάτι
2
κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
ξύσμα
από 1 λεμόνι
2
φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
για
το σιρόπι
2
φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια νερό
χυμό
από 3 λεμόνια
3
λοβούς κάρδαμου, ελαφριά σπασμένους
Εκτέλεση
Στο
κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα κτυπάμε έως ότου
ασπρίσουν καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και κτυπάμε
ελαφρά, ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και τα κτυπάμε
κι αυτά. Ρίχνουμε το μείγμα, σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (28εκ.)
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου, ελέγχουμε με
μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά.
Βάζουμε
όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα
και ανακατεύουμε να λιώσει η
ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το
σιρόπι το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5-8 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε
σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι αφού αφαιρέσουμε τους λοβούς κάρδαμου στο κρύο κέικ,
αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου