Μια
παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή από την κουζίνα της Κεφαλονιάς.
Υλικά
1
κιλό σουπιές
1
½ κιλό χόρτα του βουνού (καυκαλήθρες, λάπαθα,
μυρώνια, σέσκουλα, σπανάκι κα)
4-5
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1
ματσάκι άνηθο
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
φλιτζάνια λευκό κρασί
1
κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
χυμό
από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις σουπιές, αφαιρούμε τα κόκαλα, τα εντόσθια και τη πέτσα, κρατάμε το μελάνι
και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Πλένουμε
τα χόρτα, τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα ζεματάμε λίγο και τα αφήνουμε σε ένα
σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε
μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν προσθέτουμε
τις σουπιές και αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτές.
Σβήνουμε
με το κρασί, ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να
σιγοβράσουν.
Σε
μια άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο βάζουμε τα χόρτα και τον άνηθο να τσιγαριστούν
για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις ρίχνουμε τις σουπιές με τα κρεμμυδάκια, το
μελάνι τους και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε
να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη και να μείνουν με το λάδι τους.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου