Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (MANCHEGO)


Μια σάλτσα  που μας έρχεται από την Ισπανία, όπου συνοδεύει οτιδήποτε (κρέας, ψάρι, αυγά, ψωμί κλπ).

Υλικά

4 ώριμες ντομάτες
2 μικρές μελιτζάνες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
θυμάρι
ρίγανη
αλάτι  
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά χωρίς να τα καθαρίσουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν βγάζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, βγάζουμε τα σπόρια από τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, τους αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια.
Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί η συνοδεύουμε κρέας, ψάρι, αυγά, κα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου