Υλικά
½
κιλό φύλλο κρούστας
200
γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
200
γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
200
γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
200
γραμμάρια ρεγκάτο, τριμμένο
200
γραμμάρια γάλα
200
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200
γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
5
αυγά
πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε
ένα ταψί και απλώνουμε 6 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και αυτά ένα-ένα.
Σε
ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε
Κτυπάμε
τα αυγά με το σύρμα και τα ανακατεύουμε με το γάλα, τη κρέμα γάλακτος,
προσθέτουμε το πιπέρι, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε
καλά.
Απλώνουμε
το μείγμα με τα τυριά πάνω από τα φύλλα, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
βουτυρωμένα και αυτά ένα-ένα και χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια.
Ραντίζουμε
τη πίτα με λιωμένο βούτυρο και την αφήνουμε για μισή ώρα πριν τη βάλουμε στο
φούρνο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 45 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου