Υλικά
1
πακέτο ταλιατέλες (σε φωλιές)
1
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1
½ φλιτζάνι έμενταλ, τριμμένο
1
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
3
κουτ. σούπας βούτυρο
1
φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
250
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
10
φέτες ζαμπόν, σε λωρίδες
1
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
τις ταλιατέλες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις
σουρώνουμε
Σε
ένα μπολ βάζουμε τα τυριά το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Σε
μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να απορροφήσει όλα της τα
υγρά.
Βουτυρώνουμε
ένα πυρέξ και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τις ταλιατέλες. Με ένα κουτάλι
απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα των τυριών
και τη μισή ποσότητα από τις λωρίδες του ζαμπόν. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες
ταλιατέλες, τα τυριά και τις λωρίδες ζαμπόν και από πάνω περιχύνουμε με το γάλα
και τη κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά η μέχρι να λιώσουν τα
τυριά, σκεπασμένο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 λεπτά χωρίς η μέχρι να
πάρει χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου