Στραπατσάδα
ονομάζεται ένα πιάτο, που φτιάχνεται από ντομάτα, φέτα και αυγά. Μοιάζει με την
ομελέτα, αλλά στην στραπατσάδα είναι χαρακτηριστική η χρήση της ντομάτας και
της φέτας. Συναντάται κυρίως στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη όπου
είναι εξαιρετικά δημοφιλής το καλοκαίρι. Είναι γνωστή και με την ονομασία
Καγιανάς. Το όνομα της το πήρε από την ιταλική λέξη strapazzare
που σημαίνει 1 . κακομεταχειρίζομαι 2.κόβω μικρά κομματάκια.
Υλικά
1
κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
8
αυγά
¼
κιλού φέτα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε
ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τη πιπεριά, προσθέτουμε
τις ντομάτες και τις αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Σπάμε
ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφήνουμε λίγο να
δέσουν και στη συνέχεια ανακατεύουμε πρώτα τα ασπράδια και τέλος τους κρόκους
των αυγών.
Αποσύρουμε
από το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε τη φέτα και τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Η
σάλτσα ντομάτας πρέπει να βράσει καλά ώστε να «στεγνώσει» και να μην βγάλει τα υγρά της μέσα στα αυγά.
Μπορούμε
να προσθέσουμε αν έχουμε φρέσκο μυρωδικό αντί της ρίγανης όπως δυόσμο η
βασιλικό η και άλλα της αρεσκείας μας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου