Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


Υλικά

1 ½ κιλό κοτόπουλο βρασμένο
1 φλιτζάνι  γάλα
350 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι

για την μπεσαμέλ
3 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 φλιτζάνια  γάλα
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες από το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο λιωμένο, το γάλα, το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και την αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα αυγά κτυπημένα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίζουμε στα δύο τη ζύμη, αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το τοποθετούμε πάνω από την γέμιση, γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα για να κλείσει η πίτα.
Χαράζουμε ελαφρά το πάνω φύλλο σε κομμάτια, αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού και
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η πίτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου