Υλικά
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
½ κουτ. σούπας ξύδι
3
φλιτζάνια νερό
4
φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
για
τη γέμιση
¼
κιλού ανθότυρο, θρυμματισμένο
¼
κιλού φέτα, θρυμματισμένη
¼
κασέρι, τριμμένο
αλάτι
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
μέλι
και κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το νερό και προσθέτουμε
σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Τη
σκεπάζετε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 - 1 ½ ώρα.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε οκτώ μέρη και με τη βοήθεια του πλάστη την
ανοίγουμε σε στρογγυλά πάχους 1 εκ. περίπου.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της
γέμισης και στη συνέχεια τη μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια στα τέσσερα φύλλα.
Τοποθετούμε τα άλλα φύλλα από πάνω, ενώνοντάς τους τις άκρες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και
τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα
χρυσαφί χρώμα.
Τα
σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με μέλι και τα πασπαλίζουμε με
κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου