Υλικά
για
το παντεσπάνι
5
αυγά
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι καφέ κονιάκ
1
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι κακάο
2
½ κουτ. γλυκού μπέκιν παουντερ
1
φλιτζάνι ζάχαρη
για
τη γέμιση
5-6
κουτ. σούπας σιρόπι βύσσινο
¼
κιλού γλυκό βύσσινο
½
κιλό κρέμα γάλακτος
5
κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2
βανίλιες
για
το γαρνίρισμα
1
½ φλιτζάνι φλοίδες σοκολάτας
½
φλιτζάνι γλυκό βύσσινο (χωρίς το σιρόπι)
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη, το κακάο και το μπέκιν πάουντερ και τα
ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το κονιάκ, το βούτυρο και τα
κτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια ενώνουμε τα μείγματα από τα
δύο μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με
ένα μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί, πρέπει να βγαίνει καθαρό.
Αφού
κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε δυο ή σε τρία επίπεδα ανάλογα το ύψος
που έχει πάρει.
Στραγγίζουμε
το βύσσινο γλυκό και κρατάμε χωριστά το σιρόπι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το
λικέρ, ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά και τις δύο η τρεις
βάσεις από το παντεσπάνι.
Βάζουμε
στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος, τη κτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα και μόλις αρχίζει
να πήζει προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το κτύπημα
να μέχρι να πάρουμε μια αφράτη σαντιγί.
Βάζουμε
το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και απλώνουμε από πάνω μια στρώση σαντιγί.
Ρίχνουμε λίγα βύσσινα κομμένα στη μέση πάνω από τη σαντιγί. Επαναλαμβάνετε το
ίδιο και με το δεύτερο η τρίτο παντεσπάνι.
Σκεπάζουμε
όλη τη τούρτα επάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί, στρώνοντας την
ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Γαρνίρουμε
με τις φλοίδες σοκολάτας από πάνω και τη
στολίζουμε με ολόκληρα βύσσινα.
Βάζουμε
τη τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου