ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ!

Ο καιρός αρχίζει και κρυώνει, τα τζάκια ανάβουνε και στο τσουκάλι πλέον μπαίνουνε πιο χειμωνιάτικα φαγητά! Όταν ξεκινάει να πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται και οι αλλαγές, ντυνόμαστε πιο βαριά, κλεινόμαστε περισσότερο σπίτι, κάνουμε περισσότερες δουλειές και γενικότερα προσαρμοζόμαστε κι εμείς στο μουντό κλίμα που μας περιβάλλει ‘σπρώχνοντας’ τον Νοέμβρη για να μπούμε στο κλίμα των γιορτών. Μέσα σε όλα, αποχωριζόμαστε διάφορες τροφές, κυρίως τα καλοκαιρινά φρούτα, τα καρπούζια, τα πεπόνια, αλλά και ντομάτες και κηπευτικά, που σημαίνει πάνε τα γεμιστά, το μπριάμ κ.λπ και βάζουμε άλλες στο… χειμερινό διατροφικό μας πρόγραμμα. Όπως; Τα όσπρια ας πούμε για τα οποία δεν τρελαίνονται και τόσο τα παιδιά μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητα λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Υπεύθυνος διδασκαλίας Γεώργιος Κουτρώτσιος Γεωπόνος –Μυκητολόγος Υπ. Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μετάδοση της γνώσης για την ασφαλή ταυτοποίηση των άγριων μανιταριών μέσω διαλέξεων αλλά και πρακτικής άσκησης σε επιλεγμένα σημεία. Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε ανθρώπους που συλλέγουν μανιτάρια και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από αυτά.
Οι θέσεις του σεμιναρίου είναι περιορισμένες, για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε το Ίδρυμα Φωκά -Κοσμετάτου 26710-26595 καθημερινά 9:00-14:00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Σάββατο 28/11: Διάλεξη στο Ίδρυμα Φωκά- Κοσμετάτου Π. Βαλλιάνου 1, 17:30 -21:00 μμ
Κυριακή 29/11: Συγκέντρωση στις 9:30 π.μ και αναχώρηση με λεωφορειάκι σε επιλεγμένα σημεία του νησιού. Επιστροφή στις 16:00μ.