Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ




Υλικά

1 ½ γιαούρτι στραγγιστό
2 ½  κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. γλυκού πιπέρι
2 κουτ. γλυκού θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας πιπέρι σε κόκκους
½ κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα και το βάζουμε σε ένα τουλπάνι και το κρεμάμε στη βρύση του νεροχύτη η το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω για να στραγγίξει. Κατά διαστήματα πιέζουμε το τουλπάνι για να βγουν τα υγρά. Το αφήνουμε να στραγγίξει για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε τα μπαλάκια γιαουρτιού σε ένα βάζο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού και τα καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε το βάζο με τα πικάντικα μπαλάκια γιαουρτιού στο ψυγείο και  τα διατηρούμε για 1-1 ½ μήνα.
Τα συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί η κριθαρένιο παξιμάδι, ακόμη μπορούμε να τα βάλουμε σε πράσινη η χωριάτικη σαλάτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Τις πιο ωραιες συνταγες τις εχω βρει στη φιλοξενη σελιδα σας!! Οτι εφτιαξα αξιζε πραγματικα!! Το 1 1/ γιαουρτι ειναι 1 1/2 κιλο? Θελω να το φτιαξω αμεσα και σας εευχαριστω πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή